Controle kinderarts

img_1134Onlangs zijn we weer met Sabine voor controle in het ziekenhuis geweest. Dit keer naar haar nieuwe kinderarts. Naar 12 jaar dezelfde kinderarts (nu met pensioen) te hebben gehad die Sabine en ons goed kende is dit wel even een omschakeling. Maar dit gaf de kinderarts zelf ook al aan, dat dit wel even wennen zal zijn.

Ze heeft Sabine helemaal nagekeken, opgemeten, gewogen enz. Wat ze kon vaststellen is dat de scoliose al veranderingen laat zien wat betreft de organen. Haar milt en lever zitten nu in de buikholte, die kon ze gewoon vastpakken. Dit hoeft niet pijnlijk te zijn, maar je moet er bijvoorbeeld geen klap tegenaan krijgen.

Verder klonken de longen mooi schoon en hart liet ook geen afwijkingen horen. Groeicurves e.d. leken prima.

Vervolgens werd er met ons ook besproken wat we gaan doen mocht er wat gebeuren met Sabine, bijvoorbeeld wel of niet beademen, zuurstof geven enz. Dit zetten ze vervolgens allemaal in haar patiëntendossier, mocht ze dan in het ziekenhuis belanden dan kunnen de artsen direct zien dat we daar iets over hebben afgesproken. Dit zijn altijd lastige zaken om te bespreken vind ik, maar helaas hoort dit erbij.

De “goede” heup leek nu nog niet direct problemen te geven, maar dit moet wel in de gaten worden gehouden. Hiervoor moeten we weer naar de revalidatiearts in het UCMG.

Geef een reactie