Een moeilijke beslissing

Onlangs hebben we een moe0ilijk besluit genomen, namelijk dat Sabine niet langer bij ons thuis blijft wonen.

We hebben altijd gedacht dat Sabine tot haar 18e wel thuis zou blijven wonen, maar de zorg voor haar wordt alleen maar zwaarder nu ze ouder wordt. En de medische problemen worden ook serieuzer. Al met al is het de welbekende druppel.

De zorginstelling waar ze nu dagbesteding en logeeropvang krijgt zijn bezig met het realiseren van een wooninstelling. Dit zal gerealiseerd worden in een oude woonboerderij. Er komen 8 vaste bewoners, waaronder Sabine.

Het is de bedoeling dat de wooninstelling april 2017 geopend wordt. Dus dat geeft ons nog even tijd om voor te bereiden. Praktisch gezien, maar zeker ook mentaal.

Sabine is zo erg gehandicapt dat ze het zelf waarschijnlijk niet eens echt meekrijgt. Wat ze wel of niet ervaart gaat een beetje op gevoel.

We zijn er van overtuigd dat Sabine daar een goed plekje gaat krijgen. Het team zet zich er in ieder geval helemaal voor in.

3 Reacties op “Een moeilijke beslissing

 1. Gosse Postma

  Willem en Hanny,

  Sterkte gewenst. Je moet loslaten, dat is niet altijd even gemakkelijk.
  Maar wij weten uit ervaring dat het het beste voor het kind is en dat je er na een paar maanden aan gewend bent.
  Je kunt er ten allen tijde op bezoek gaan en je ervaart het kind als een volwassene.
  Nogmaals sterkte!

  Gosse

 2. Anja Lindhout

  Onze zoon Koen is nu 19 jaar en heeft 1p36. Hij woont nu sinds een jaar niet meer thuis. In het weekend is hij wel thuis en daar genieten we heel erg van. In het begin is het heel erg wennen om de zorg uit handen te geven. Maar eigenlijk moet je het zo zien: je deelt nu de zorg met een heel team. Je staat er niet meer alleen voor.
  Sterkte.
  Voor ons was het een goede beslissing.
  Anja Lindhout

 3. Heel herkenbaar… Sterkte in dit emotionele traject! Onze Daan (14) woont sinds ruim een half jaar niet meer thuis. Over het hele proces van onze beslissing tot en met zijn verhuizing wordt een documentaire gemaakt. Uitzending via NCRV2doc komend najaar.

Geef een reactie