Vakantie

Op vakantie gaan is niet zo vanzelfsprekend met een ernstig meervoudig gehandicapt kind. Daarom gaat Sabine de laatste jaren naar de logeeropvang zodat wij een weekje “gewoon” vakantie kunnen vieren.

BOSK Vakantiewoning

BOSK Vakantiewoning

In de beginjaren ging Sabine nog altijd mee. We zochten dan een aangepast huisje waar een hoog-laagbed aanwezig was en een douchestretcher om haar te kunnen douchen.

BOSK Vakantiewoning

BOSK Vakantiewoning

We zijn ook wel op een regulier vakantiepark geweest waar na aanvraag deze hulpmiddelen in het vakantiehuisje werden geplaatst. Dit werd toen nog vergoed door de zorgverzekering, helaas bestaat deze regeling niet meer.

Vakantie konden we het toen niet noemen met drie kinderen in de leeftijd van 2, 3 en 5 waarvan de oudste dus gehandicapt. Thuis hadden we hulp, op vakantie niet. We waren eigenlijk gesloopt na een week vakantie. Daarom doen we dit niet meer op deze manier.

De kinderen zijn nu wat ouder wat heel veel dingen weer wat makkelijker maakt. Nu Sabine naar de logeeropvang gaat kunnen we alles doen wat een “normaal” gezin ook kan doen. Om een voorbeeld te noemen:

Landal Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld

Een paar jaar terug waren we een weekje in Duitsland. Daar heb je in die toeristische plaatsjes van die treintjes rondrijden. Hier konden we nou gewoon met ons vieren instappen. Dit soort dingen zijn voor ons heel bijzonder, terwijl iemand anders daar niet eens over nadenkt.

De eerste vakantie zonder Sabine was ook best zwaar omdat je het liever anders ziet. Maar gelukkig heeft ze een hele goede logeerplek waar we haar met een gerust hart achter kunnen laten.

 

Schermafbeelding 2016-06-20 om 10.07.51

Geef een reactie